Skip to main content

Featured

LATIF MAULAN ARTS YOUTUBE CHANNEL, PELUKIS MALAYSIA

Assalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua yang terserempak dalam website ini, jika anda ada memasuki youtube, jangan lupa untuk SUBSCRIBE channel saya di sana dan jangan lupa tekan butang loceng untuk mendapatkan notifikasi. Sokongan dan langganan anda dalam channel youtube saya adalah percuma dan sangat saya hargainya,  https://www.youtube.com/LatifMaulanArts
Hi, if you have an account in youtube, please do hit the subscribe button and the notification bell, Im really appreciated it. Your support and subscribe is very meaningfull to me to grow my channel to be better. See you in my channel https://www.youtube.com/LatifMaulanArts
Thank You very much
Latif Maulan 


Upgrading Drawing: First time using Charcoal

Tepak Sireh 2008 aku peramkan sekejap, dulu aku biase melukis guna pensil, tibalah masanya untuk meng'upgrade' drawing dengan menggunakan Charcoal. Hari ini dalam sejarah pertama kali aku menggunakan Charcoal, memang rase teramat kekoknya lebih lebih lagi gune batang charcoal yang empat segi tu abih tangan hitam dibuatnyer, mule2 rase macam tak jadi pas tu rase best pulak tengok stroke stroke tu, shading gune sapu pakai jari.

Compress Charcoal RM13.80, Woodless Charcoal RM2.80 sebatang, juge beli di Nangyang di Jalan Petaling Street.
size A4, main stroke jer.. herot berot ..takder scale scale pun.... spontan selama beberapa minit setelah bosan buat tepak sireh.....

Comments

  1. Eh Latif? tu hg lukis ke? very nice. aku paling kantoi lukis mata la.. kdg2 nk lukis happy jadi sedih lak. nnt ada time ajar skit. tenkiu eh follow blog aku.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts