Skip to main content

Featured

PORTRAIT YANG DI PERTUAN AGONG MALAYSIA YANG KE 16 AL SULTAN ABDULLAH

Commissioned Painting by The House Of Parliament Malaysia ( Tempahan dari Parlimen Malaysia) Portrait Painting of Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah ibni Almarhum Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta'in Billah (Jawi: السلطان عبدالله رعاية الدين المصطفى بالله شاه الحاج ابن المرحوم سلطان حاج احمد شاه المستعين بالله) (born 30 July 1959) is the 16th Yang di-Pertuan Agong (head of state) of Malaysia and the sixth Sultan of Pahang. He was proclaimed as Sultan on 15 January 2019, succeeding his father, Sultan Ahmad Shah, whose abdication was decided at a Royal Council meeting on 11 January.On 24 January 2019, days after his accession to the throne of Pahang, he was elected as the 16th Yang di-Pertuan Agong of Malaysia. He was sworn in on 31 January. He was also a member of the FIFA Council from 2015 to 2019. ( Wikipedia)
THE TIME-LAPSE VIDEO PROCESS PART BY PART
PROCESS 1. TIME-LAPSE OF THE DETAIL DRAWING/SKETCHpreparation of the portrait, before I start with oil painting…

Berita tentang MAH myarthost.com


Masuk hari ini sudah hampir satu tahun lebih MAH atau MALAYSIAN ART beroperasi. Kini ahli MAH lebih seribu orang jika dibandingkan dengan tahun lepas hanya beberapa kerat sahaja yang mendaftar di MAH. Dapat dibanggakan kerana di MAH kini banyak penyertaan dari pelukis pelukis hebat seperti Johan Marjonid yang terkenal dengan lukisan hutannya, Hamidon Ahmed, Gopa, Pak Abu, Tajuddin dan ramai lagi. Tak kurang juga yang menjadi ahli terdiri daripada peminat seni lukis tanah air Malaysia, jadi kepada sesiapa peminat seni juga boleh mendaftarkan diri anda di MAH atau MALAYSIAN ARTSebenarnya portal MAH masih lagi dalam pembangunan dan kerja kerja menaiktaraf sedang dijalankan, kewujudan MAH sebenarnya saya hasilkan dari minat yang begitu mendalam untuk mengumpul pelukis pelukis di alam cyber serta ingin mendekatkan pelukis bersama peminat seni di dalam satu tempat.

-------------------------------------------------------------------------------

TUJUAN saya buat portal ini khas utuk PENSENI (pelukis, penseni, sclupture dan semua yang buat benda2 seni ni) DAN JUGA TIDAK DILUPAKAN PORTAL INI JUGA UNTUK ORANG2 BIASA YANG BETUL2 MINAT SENI - KALAU DIA ORANG TAK MINAT SENI TAK KAN DIAORANG JOIN PORTAL INI )

MOTIF - Untuk mendekat kan orang orang biasa nie dengan seni - JADI SETIAP PROFILE=ORANG BUKAN SENI TAPI MINAT SENI= ADALAH HAK INDIVIDU (MASING2) NAK UPLAOD APA2 DIA ORANG SUKA (SELAGI TIDAK MELAMPAU BATAS KESUSILAAN)

DENGAN ITU - (Disebabkan space MAH takder kategori ) Saya telah mengWujudkan GROUP for artists kat MENU nanti - JADI SAYA HARAP YOU ALL SEMUA ARTISTS DAPAT JOIN GROUP ARTISTS - KERANA SAYA AKAN MENG'LINK' KAN AHLI GROUP TERSEBUT DI MENU.

Comments

Popular Posts